Hoe je facturen tijdig betaald krijgen in tijden van Corona?

Hoe je facturen tijdig betaald krijgen in tijden van Corona?

De laatste weken ontvingen wij regelmatig deze vragen;

  • Is het nu wel het goede moment op openstaande facturen aan jullie over te maken?
  • Ben ik een rotzak als ik incasso op mijn klanten afstuur?
  • Kan ik het nu maken om achter onbetaalde facturen aan te gaan?

Ons antwoord?

Ja, het is vandaag meer dan ooit het juiste moment om je onbetaalde facturen op te volgen. Cash is King, in deze ‘onzekere’ tijden moet je als bedrijf zorgen voor voldoende liquiditeit.

Wat kan je zelf doen?

  • Lijst je openstaande facturen op (zowel van 2020 als van de voorbije jaren)
  • Blijf kort op de bal spelen en contacteer je klanten
  • Beperk standaard e-mails of aanmaningen, maar communiceer persoonlijk naar je klanten
  • Verminder het risico en maak tussentijdse facturen, volg deze kort op zodat je eventueel de opdracht tijdig kan stopzetten
  • Beloon klanten die tijdig betalen met een korting contant

Als de betaling uitblijft?

Dan is het belangrijk dat je snel een professioneel incassokantoor inschakelt. Hoe sneller een dossier wordt opgestart, des té groter de slaagkans om de facturen betaald te krijgen.

Procedures via de deurwaarder of rechtbank lopen momenteel vertraging op. Wij kunnen onbetaalde facturen innen op een veilige afstand en onze open communicatie en online klantenportaal zijn voorzien om snel en efficiënt te werk te gaan.

Een klant mag een debiteur zijn, maar geen profiteur…

We merken dat ook voor oudere schulden de coronacrisis vaak misbruikt wordt als reden om niet te moeten betalen. Wij tonen ook menselijkheid en empathie en hechten véél belang aan je klantenrelatie. Toch is het belangrijk dat we kordaat optreden en zo snel mogelijk een oplossing uitwerken die voor beide partijen werkt.

Dat je als ondernemer ook in uitzonderlijke tijden je administratie kort opvolgt getuigt van professionalisme en kan is dus zeker niet nadelig zijn voor je klantenrelatie.

Wil je je openstaande facturen op een snelle én respectvolle manier laten innen? En zonder risico’s, want we werken op een no-cure-no-paybasis. Neem gerust contact met ons op. 012/692.692 of roos@klaarincasso.be.

226