Wat is het verschil tussen incasso door een incassobureau, advocaat of deurwaarder?

Wat is het verschil tussen incasso door een incassobureau, advocaat of deurwaarder

Het verschil

  • Een incassobureau focust op minnelijke invordering
  • Minnelijke invordering door KLAAR incasso werkt snel en kordaat
  • KLAAR incasso kiest voluit voor persoonlijke benadering

Incassobureau

Een incassobureau focust vooral op een minnelijke invordering. Dat is de snelste manier om je openstaande facturen betaald te krijgen. Vertrouw je op de expertise van KLAAR incasso, dan kun je tijdens het hele invorderingstraject rekenen op één vast aanspreekpunt. Ook als je invordering voor de rechtbank beslecht moet worden. Wij maken je dossier over aan onze advocaat en schakelen onze deurwaarder in. We nemen de hele opvolging en coördinatie op ons. Je hebt dus een vast aanspreekpunt en bent dankzij ons onlineklantenportaal altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je dossier.

Advocaten en deurwaarders

Advocaten en deurwaarders worden vaak betaald per prestatie. Ze hebben er dus voordeel bij om de procedure zo lang mogelijk te rekken. Schrijven ze een brief of gaan ze langs bij je debiteur? Dan passeren ze langs de kassa. Allemaal kosten die je debiteur moet betalen én die je klantenrelatie dus nog meer onder druk zetten. Bovendien doen advocaten en deurwaarders minnelijke én gerechtelijke incasso. Ze hebben met andere woorden niets te winnen bij een minnelijke oplossing.

Bij KLAAR incasso gaan we er daarom van uit dat een deurwaarder je laatste redmiddel is. Wij kiezen voluit voor een persoonlijke benadering en geloven heel erg in de kracht van de dialoog. Door met veel respect met je schuldenaren te spreken, dringen we door tot de kern van het probleem en komen we sneller tot een oplossing. Het resultaat? Het geld verschijnt op je rekening én je klantenrelatie blijft intact. Die aanpak onderscheidt ons – samen met ons no-cure-no-paybeleid – van deurwaarders en advocaten.

Wil jij ook dat je dossiers niet op een stapel terecht komen waardoor je weken moet wachten tot ze aangepakt worden? Wij komen graag bij je langs om onze werkwijze persoonlijk aan je voor te stellen.

877